• #
  • #

Népegészségügyi programok

 

TERVEZETT népegészségügyi programok

Szűrések napja

A szűrésen való megjelenés messze elmarad a védőoltás igénybevételétől, ezért minden ezzel kapcsolatos mozgósítási tevékenység életeket menthet. Éppen ezért a  Szűrések napja a népegészségügyi szűrések területét nyitja meg az érdeklődők, vagy a szervezett szűrésen régóta nem megjelentek számára.

Semmelweis Egészségversenyek Nagydöntője

A Budapesti Orvostanhallgatók Egyesületének nagysikerű interaktív egészségversenye, amelynek keretében középiskolás csapatok több fordulóban versenyeznek egymással. A verseny legfőbb érdeme, hogy hozzájárul a fiatalok egészségtudatosságának növeléséhez, sőt kortársaik edukációjával ahhoz is, hogy a középiskolák saját közösségükben mutassanak jó példát. Eddig 3 alkalommal rendezték meg a Semmelweis Egészségversenyt, amelyeken összesen közel 700 középiskolás csapat több mint 3000 diákja vett részt. A Nagydöntőben az eddig helyezést elért csapatok mérettetnék meg magukat.

Prevenciós ismeretterjesztő oktatás

A Budapesti Orvostanhallgatók Egyesületének szervezésében az általános-és középiskolás diákok számára interaktív és izgalmas programok:

  • újraélesztési gyakorlat
  • játékos vetélkedők
  • a helyes kézmosás technikája

Teddy Maci Kórház

A Teddy Maci Kórház egy olyan program, amely játékos keretek között igyekszik megismertetni a gyógyító tevékenységet a gyermekekkel. Orvostanhallgatók segítségével játszunk el egy orvosi rendelést, ahol a gyermekek plüssjátékokat meggyógyítva, önmaguk győződhetnek meg arról, hogy ami az orvosnál történik, korántsem olyan rémisztő, mint amekkora félelem övezi.

Adj vért, életet menthet!

Az Országos Vérellátó Szolgálat partnerségében véradási akciót hirdetünk a szakkiállítás idejére.