Szakmai programok

 

TERVEZETT szakmai programok, konferenciák

 

Semmelweis Kreditmaraton

A rendezvény három napja alatt a Semmelweis Egyetem kreditpontot érő továbbképzéseket hirdet, így az egészségügyi dolgozók akár 4 x 8 kreditpontot is összegyűjthetnek.

Tématerületek:

  • digitális egészségügy
  • betegbiztonság/ápolás
  • intézeti gazdálkodás
  • az egészségügyi diagnosztika új perspektívái

Nemzetközi Orvostechnológiai Konferencia a Magyar Medikai Gyártók és Szolgáltatók Akkreditált Innovációs Klaszter (MediKlaszter) szervezésében

A magyar kórház- és orvostechnikai Ipar Magyarország egyik kiemelkedően sikeres ágazata idén ünnepli 100 éves jubileumát, amelynek alkalmából Nemzetközi Orvostechnológiai Konferenciát tartanak a MediKlaszter szervezésében.

Hackathon rendezvény

Ötlet-és megoldásgeneráló esemény egészségügyi egyetemi hallgatóknak és frissdiplomásoknak.

A rendezvény témája:

  • „Hogyan vigyünk egészséget a hátrányos helyzetű régiókba a modern technológia segítségével?”

Tervezett együttműködő Partnerek: Nokia, 77Elektronika, Máltai Szeretetszolgálat, Óbudai Egyetem, Semmelweis Egyetem

Prevenciós oktatás, Egészségverseny, Teddy Maci Kórház a Budapesti Orvostanhallgatók Egyesülete szervezésében

1. Prevenciós és ismeretterjesztő oktatás általános és középiskolás diákok számára:

  • újraélesztési gyakorlat
  • helyes kézmosás
  • játékos vetélkedők

2. Semmelweis Egészségversenyek Nagydöntője

A Budapesti Orvostanhallgatók Egyesületének nagysikerű interaktív egészségversenye, amelynek keretében középiskolás csapatok több fordulóban versenyeznek egymással. A verseny legfőbb érdeme, hogy hozzájárul a fiatalok egészségtudatosságának növeléséhez, sőt kortársaik edukációjával ahhoz is, hogy a középiskolák saját közösségükben mutassanak jó példát. Eddig 3 alkalommal rendezték meg a Semmelweis Egészségversenyt, amelyeken összesen közel 700 középiskolás csapat több mint 3000 diákja vett részt. A Nagydöntőben az eddig helyezést elért csapatok mérettetnék meg magukat.

3. Teddy Maci Kórház

A Teddy Maci Kórház egy olyan program, amely játékos keretek között igyekszik megismertetni a gyógyító tevékenységet a gyermekekkel. Orvostanhallgatók segítségével játszunk el egy orvosi rendelést, ahol a gyermekek plüssjátékokat meggyógyítva, önmaguk győződhetnek meg arról, hogy ami az orvosnál történik, korántsem olyan rémisztő, mint amekkora félelem övezi.

Kórházfejlesztési Beszállítói Fórum

Az elmúlt időszakban számos újonnan átadott kórházfejlesztés történt az Egészséges Budapest Program kereteiben. A kórházfejlesztési beszállítói fórumon lehetőség lesz üzleti tárgyalások, bemutatkozások lebonyolítására, így a résztvevő cégek bővebb információt kaphatnak arról, hogy hogyan járulhatnak hozzá Budapest és agglomeráció egészségügyi megújulásához.

Egészségpolitikai konferencia

Nagyszabású egészségpolitikai konferencia, amely az ágazat legfontosabb eredményeit, valamint jövőbeni célkitűzéseit foglalja össze. Az eseményen többek közt szó lesz a népegészségügy helyzetéről, jövőjéről és a digitális egészségügyi lehetőségekről. 2018-ban a HUNGAROMEDICA adhat otthont a konferenciának.